Documentația de atribuire a serviciului de transport public prin curse regulate pentru traseul Oradea-Sântelec

In cursul zile de azi, 28.08.2020, la sediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Transregio, directorul executiv al autorității de autorizare  (dl. Adrian Foghiș)    împreună cu directorul general al Oradea Transport Local SA ( dl. Mircea Pop) și cu primarul comunei Hidișelul de Sus ( dl. Adrian Petroi) au finalizat documentația de atribuire a serviciului de transport public prin curse regulate pentru traseul Oradea-Sântelec.

Serviciul de transport public va fi asigurat  începând cu data de 01.09.2020 prin linia 515, care pe o lungime totală de 31,5 km cuprinde 20 de stații amplasate în  Oradea, Sânmartin, Băile Felix, Hidișelul de Jos, Hidișelul de Sus și Sântelec.

Conform calendarului de extindere aprobat la nivelul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Transregio, locuitorii comunei Hidișelul de Sus din satele Mierlău și Șumugiu vor beneficia de serviciile de transport public ale Oradea Transport Local SA, numai după expirarea actualului program de transport județean ( 31.12.2021).

 

Zona Metropolitana Oradea

Zona Metropolitană Oradea a fost creată prin asocierea municipiului Oradea cu unitățile teritorial-administrative localizate în aria de proximitate, respectiv comunele Biharia, Borș, Cetariu, Nojorid, Oșorhei, Paleu, Sînmartin, Sîntandrei. Astfel, cele 9 localități fondatoare care se situează la granița de vest a României au înființat, prin hotărârea adunării generale a asociaților din data de 9 mai 2005, prima asociație de dezvoltare intercomunitară cu personalitate juridică din România, în format de arie metropolitană.Aflați mai multe despre ZMO.

Domenii de colaborare

  • Amenajarea teritoriului zonal pe baza Planului Urbanistic General al Zonei Metropolitane Oradea;
  • Politici sectoriale privind dezvoltarea economică, infrastructurile, utilitățile și serviciile publice;
  • Finanțarea și/sau co-finanțarea programelor și proiectelor prioritare de interes comun;
  • Fiscalitatea proprietăților și managementul patrimoniului imobiliar;
  • Mediul înconjurător;
  • Organizarea instituțională și dezvoltarea resurselor umane;
  • Alte aspecte care definesc particularitățile locale ale zonei.

Contact

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea

  zmo (@) oradea.ro
  +40259/408821
  +40259408821
  Piata Unirii 1-3, cam. 134, Cod 410100
Oradea, jud. Bihor, România

Ne găsiți și pe