Finalizarea drumului de legătură între Municipiul Oradea (zona Podgoria) și comuna Oșorhei (sat Fughiu)

Pe baza mandatării de către membrii săi, respectiv UAT Oradea și UAT Oșorhei, in luna mai 2018, A.D.I. ZONA METROPOLITANĂ ORADEA a semnat contractul cu asocierea dintre SC DRUMURI BIHOR SA, SC Institutul de Cercetări în Transporturi – INCERTRANS SA și SC DRUM ASFALT SRL, în vederea proiectării și execuției obiectivului de investiție: “Modernizarea drumului de legătură între Municipiul Oradea (zona Podgoria) și comuna Oșorhei (sat Fughiu)”.

Obiectivul de investiție a vizat modernizarea drumului existent de legătură între Municipiul Oradea (strada Podgoriei, de la zona neasfaltată) până la intersecția dintre localitățile Husasău de Criș și Fughiu (comuna Oșorhei), având o lungime estimată de aprox. 3,6 km și două benzi de circulație (câte una pe sens) cu lățime de 2,75 m fiecare.

Acest drum de legătură, împreună cu DJ 77G şi DJ 767A oferă o alternativă mai scurtă (faţă de traseul prin DN1) de acces în Municipiul Oradea, pentru localităţile Husasău de Criş, Ineu, Botean, Bălaia, Burzug, Chioag.

Modernizarea acestui drum de legătură periurban reprezintă o alternativă rutieră la legătura Oradea - Oșorhei de pe DN1, asigurând conectarea directă la drumul expres din Oradea, pâna la noul drum de legătură între strada Suișului și Calea Bihorului, respectiv accesul către DN 19 spre Biharia și A3.

Realizarea acestei investiții publice va îmbunătăți confortul vieții locuitorilor din zona prin îmbunătățirea vitezei de deplasare, reducerea nivelului de zgomot și prin reducerea de emisii poluante.

Prin realizarea investiției sunt vizate următoarele efecte:

  • se facilitează accesul în zonă, între localități și în interiorul localitătilor, la diverse puncte de interes, funcționale sau rezidențiale;
  • crește siguranța traficului;
  • se creează o legătură rutieră funcțională între Municipiul Oradea și comuna Oșorhei care va permite și o dezvoltare rezidențială și economică.

 

 

Mulțumim echipelor implicate (beneficiari, proiectanți, constructor) și membrilor ZMO, respectiv UAT-ului Oradea și UAT-ului Oșorhei, pentru buna colaborare avută pentru realizarea acestui proiect de investiție rutieră de interes metropolitan!

Zona Metropolitana Oradea

Zona Metropolitană Oradea a fost creată prin asocierea municipiului Oradea cu unitățile teritorial-administrative localizate în aria de proximitate, respectiv comunele Biharia, Borș, Cetariu, Nojorid, Oșorhei, Paleu, Sînmartin, Sîntandrei. Astfel, cele 9 localități fondatoare care se situează la granița de vest a României au înființat, prin hotărârea adunării generale a asociaților din data de 9 mai 2005, prima asociație de dezvoltare intercomunitară cu personalitate juridică din România, în format de arie metropolitană.Aflați mai multe despre ZMO.

Domenii de colaborare

  • Amenajarea teritoriului zonal pe baza Planului Urbanistic General al Zonei Metropolitane Oradea;
  • Politici sectoriale privind dezvoltarea economică, infrastructurile, utilitățile și serviciile publice;
  • Finanțarea și/sau co-finanțarea programelor și proiectelor prioritare de interes comun;
  • Fiscalitatea proprietăților și managementul patrimoniului imobiliar;
  • Mediul înconjurător;
  • Organizarea instituțională și dezvoltarea resurselor umane;
  • Alte aspecte care definesc particularitățile locale ale zonei.

Contact

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea

  zmo (@) oradea.ro
  +40259/408821
  +40259408821
  Piata Unirii 1-3, cam. 134, Cod 410100
Oradea, jud. Bihor, România

Ne găsiți și pe