CONECTIVITATEA RUTIERA METROPOLITANA, Legatura Oradea - Bors

Primarul Ilie Bolojan si primarul comunei Bors, Batori Geza,au sustinut o conferinta de presă cu privire la soluțiile pentru creșterea mobilității și a conectivității în zona metropolitană Oradea.

Primarul comunei Borș, Bátori Géza, a mai precizat că cele două primării, Oradea și Borș, pregătesc proiectul unei noi legături între Oradea și Santăul Mic, urmând ca până la finalul lunii iulie cele două Consilii Locale să aibă pe masă și protocolul de colaborare. Este vorba de modernizarea unui drum de legătură între Oradea și Santăul Mic.

conectivitate12

"Facilitarea oricărei legături spre zonele de graniță nu poate fi decât una avantajoasă. Pentru noi e vital ca cetățenii din Borș să ajungă în Oradea și cei din Oradea să poată ajunge ușor în Borș", a completat primarul Bátori Géza.

Zona Metropolitana Oradea

Zona Metropolitană Oradea a fost creată prin asocierea municipiului Oradea cu unitățile teritorial-administrative localizate în aria de proximitate, respectiv comunele Biharia, Borș, Cetariu, Nojorid, Oșorhei, Paleu, Sînmartin, Sîntandrei. Astfel, cele 9 localități fondatoare care se situează la granița de vest a României au înființat, prin hotărârea adunării generale a asociaților din data de 9 mai 2005, prima asociație de dezvoltare intercomunitară cu personalitate juridică din România, în format de arie metropolitană.Aflați mai multe despre ZMO.

Domenii de colaborare

  • Amenajarea teritoriului zonal pe baza Planului Urbanistic General al Zonei Metropolitane Oradea;
  • Politici sectoriale privind dezvoltarea economică, infrastructurile, utilitățile și serviciile publice;
  • Finanțarea și/sau co-finanțarea programelor și proiectelor prioritare de interes comun;
  • Fiscalitatea proprietăților și managementul patrimoniului imobiliar;
  • Mediul înconjurător;
  • Organizarea instituțională și dezvoltarea resurselor umane;
  • Alte aspecte care definesc particularitățile locale ale zonei.

Contact

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea

  zmo (@) oradea.ro
  +40259/408821
  +40259408821
  Piata Unirii 1-3, cam. 134, Cod 410100
Oradea, jud. Bihor, România

Ne găsiți și pe