Oradenii sunt invitati de Banca Mondiala si Federatia Zonelor Metropolitane sa voteze cele mai importante investitii pentru oras si zona metropolitana.

Oradenii sunt invitati sa aleagă cele mai importante investitii pentru oras si zona metropolitana, in cadrul campaniei de consultare Alege Prioritățile Orașului Tău!, care se desfășoară în perioada 22 ianuarie - 22 martie 2019.

Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România, Urbanize Hub și cu sprijinul autorităților publice subnaționale, a identificat o serie de proiecte prioritare cu impact metropolitan pentru municipiul București și cele 40 de reședințe de județ din România.

Împreună cu Primăria Municipiului Oradea și ADI Zona Metropolitană Oradea, a fost identificată o listă de 10 proiecte strategice, cu impact metropolitan și cu o valoare estimată a proiectelor de 2.511 milioane euro:

Electrificarea liniei de cale ferată Oradea - Arad

Dezvoltarea Campusului Universității Oradea

Construcția Autostrăzii A3 "Transilvania" (Borș - Suplacu de Barcău)

Electrificarea liniei de cale ferată Episcopia Bihorului - Cluj Napoca

Extinderea și modernizarea Aeroportului Oradea

Construcția Sălii Polivalente Oradea

Drumul Expres Oradea - Arad

Dezvoltarea Parcurilor Industrial Eurobusiness

Coridorul de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din Oradea - Etapa I

Drumul de legătură Centura Oradea - Autostrada A3

Astfel, până în 22 martie 2019, cetățenii din Oradea și zona metropolitană sunt invitați să se implice civic pentru viitorul orașului lor, în cadrul campaniei de consultare „Alege Prioritățile Orașului Tău!", votând online proiectele propuse, în ordinea de priorități pe care o consideră fiecare.

Pașii de urmat

Implicați-vă și alegeți prioritățile orașului și ale Zonei Metropolitane Oradea!

Fiecare cetățean este încurajat să acceseze linkul către chestionar (https://kwiksurveys.com/s/e7k9afsk), să aleagă orașul său și să ierarhizeze proiectele generate pentru acel oraș, de la 1 la 10, în funcție de importanța și impactul asupra comunității locale și a regiunii metropolitane.

La finalul campaniei va fi dezvoltată o listă finală de proiecte prioritare majore de dezvoltare urbană. Fiind agreate pentru prima dată atât de către administrația publică, cât și de comunitatea locală, aceste liste de proiecte vor putea informa deciziile viitoare de investiții publice respectând o viziune comună.

Link liste proiecte: https://kwiksurveys.com/s/e7k9afsk

Zona Metropolitana Oradea

Zona Metropolitană Oradea a fost creată prin asocierea municipiului Oradea cu unitățile teritorial-administrative localizate în aria de proximitate, respectiv comunele Biharia, Borș, Cetariu, Nojorid, Oșorhei, Paleu, Sînmartin, Sîntandrei. Astfel, cele 9 localități fondatoare care se situează la granița de vest a României au înființat, prin hotărârea adunării generale a asociaților din data de 9 mai 2005, prima asociație de dezvoltare intercomunitară cu personalitate juridică din România, în format de arie metropolitană.Aflați mai multe despre ZMO.

Domenii de colaborare

  • Amenajarea teritoriului zonal pe baza Planului Urbanistic General al Zonei Metropolitane Oradea;
  • Politici sectoriale privind dezvoltarea economică, infrastructurile, utilitățile și serviciile publice;
  • Finanțarea și/sau co-finanțarea programelor și proiectelor prioritare de interes comun;
  • Fiscalitatea proprietăților și managementul patrimoniului imobiliar;
  • Mediul înconjurător;
  • Organizarea instituțională și dezvoltarea resurselor umane;
  • Alte aspecte care definesc particularitățile locale ale zonei.

Contact

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea

  zmo (@) oradea.ro
  +40259/408821
  +40259408821
  Piata Unirii 1-3, cam. 134, Cod 410100
Oradea, jud. Bihor, România

Ne găsiți și pe