CYCLEWALK - Schimb de bune practici si experiente cu privire la colectarea, procesarea datelor si implicarea utilizatorilor in vederea imbunatatirii planificarii mersului cu bicicleta si pe jos, ca moduri de transport in zonele urbane si functionale

Incepand cu ianuarie 2017, Zona Metropolitana Oradea este implicata in calitate de Lider in implementarea proiectului «Schimb de bune practici si experiente cu privire la colectarea, procesarea datelor si implicarea utilizatorilor in vederea imbunatatirii planificarii mersului cu bicicleta si pe jos, ca moduri de transport in zonele urbane si functionale» - acronim CYCLEWALK.

Proiectul Cyclewalk este finantat prin programul Interreg Europe 2014-2020 si are un buget de 1.591.327 Eur (bugetul ZMO – 233 160 Eur).

Scopul proiectului este de a sprijini trecerea de la utilizarea autovehiculelor la forme de mobilitate urbana precum mersul pe jos si mersul cu bicicleta, aducand in prim plan nevoile biciclistilor si ale pietonilor, in cadrul procesului de planificare.

Parteneriatul este format din 7 institutii din 6 tari europene (ZMO - Romania, Regiunea Sardinia si orasul Olbia - Italia, Gruparea Europeana de Cooperare Teritoriala EURO-GO - Slovenia, Societatea de transport public Vilnius - Lituania, Regiunea Burgenland - Austria si Universitatea din Amsterdam - Olanda).

Prin intalnirile de lucru, completate cu evaluarile tururilor pietonale sau cu bicicleta, discutii tehnice in cadrul grupurilor locale, proiectul are menirea de a asigura adoptarea de criterii de calitate pentru o infrastructura adecvata mersului pe jos si cu bicicleta.

In cadrul Saptamanii Europene a Mobilitatii, reprezentantii ZMO au promovat printre oradeni mersul cu bicicleta pe trei triciclete echipate cu panouri publicitare mobile cu mesaje cu un impact asupra cetatenilor orasului: „Bicicleta – stil de viata!”, „Ciclismul e pentru toti!, „Bicicleta ma completeaza!” si au fost impartite 400 de bratari reflectorizante.

Mai multe informatii despre proiect gasiti la: https://www.interregeurope.eu/cyclewalk/

Zona Metropolitana Oradea

Zona Metropolitană Oradea a fost creată prin asocierea municipiului Oradea cu unitățile teritorial-administrative localizate în aria de proximitate, respectiv comunele Biharia, Borș, Cetariu, Nojorid, Oșorhei, Paleu, Sînmartin, Sîntandrei. Astfel, cele 9 localități fondatoare care se situează la granița de vest a României au înființat, prin hotărârea adunării generale a asociaților din data de 9 mai 2005, prima asociație de dezvoltare intercomunitară cu personalitate juridică din România, în format de arie metropolitană.Aflați mai multe despre ZMO.

Domenii de colaborare

  • Amenajarea teritoriului zonal pe baza Planului Urbanistic General al Zonei Metropolitane Oradea;
  • Politici sectoriale privind dezvoltarea economică, infrastructurile, utilitățile și serviciile publice;
  • Finanțarea și/sau co-finanțarea programelor și proiectelor prioritare de interes comun;
  • Fiscalitatea proprietăților și managementul patrimoniului imobiliar;
  • Mediul înconjurător;
  • Organizarea instituțională și dezvoltarea resurselor umane;
  • Alte aspecte care definesc particularitățile locale ale zonei.

Contact

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea

  zmo (@) oradea.ro
  +40259/408821
  +40259408821
  Piata Unirii 1-3, cam. 134, Cod 410100
Oradea, jud. Bihor, România

Ne găsiți și pe