Business Forum Oradea - 11.07.2012

Business Forum Oradea

Zona Metropolitană Oradea a organizat în zilele de 11 și 12 Iulie evenimentul de business în parteneriat cu Primaria Municipiului Oradea și Parcul Industrial Eurobusiness Oradea. Evenimentul a avut loc la hotel Ramada, sala Bordeaux, începând cu ora 17:00 în data de 11 Iulie și ora 10:00 în data de 12 Iulie.

În cursul întâlnirii au fost abordate subiecte legate de evoluția indicatorilor macro-economici ai României în perioada urmatoare și masuri de susținere a mediului de afaceri și de atragere de noi investitori.

La întâlnire i-am avut ca invitați pe domnul Daniel Daianu, doctor în economie, fost ministru al Finantelor, în perioada 1997- 1998, doamna Vasilica Baciu - director în cadrul Ministerului Administrației si Internelor - Direcția pentru comunități locale, zone asistate, ajutor de stat și parteneriat cu structurile asociative și doamna Adina Ștefănescu - Director - Direcția Gestionare Program din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale și Turismului.

 

Daniel Daianu - Economia României: încotro merge?

Prezentare Parcuri Industriale

Rolul Fondurilor Europene în sprijinirea mediului de afaceri

Zona Metropolitana Oradea

Zona Metropolitană Oradea a fost creată prin asocierea municipiului Oradea cu unitățile teritorial-administrative localizate în aria de proximitate, respectiv comunele Biharia, Borș, Cetariu, Nojorid, Oșorhei, Paleu, Sînmartin, Sîntandrei. Astfel, cele 9 localități fondatoare care se situează la granița de vest a României au înființat, prin hotărârea adunării generale a asociaților din data de 9 mai 2005, prima asociație de dezvoltare intercomunitară cu personalitate juridică din România, în format de arie metropolitană.Aflați mai multe despre ZMO.

Domenii de colaborare

  • Amenajarea teritoriului zonal pe baza Planului Urbanistic General al Zonei Metropolitane Oradea;
  • Politici sectoriale privind dezvoltarea economică, infrastructurile, utilitățile și serviciile publice;
  • Finanțarea și/sau co-finanțarea programelor și proiectelor prioritare de interes comun;
  • Fiscalitatea proprietăților și managementul patrimoniului imobiliar;
  • Mediul înconjurător;
  • Organizarea instituțională și dezvoltarea resurselor umane;
  • Alte aspecte care definesc particularitățile locale ale zonei.

Contact

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea

  zmo (@) oradea.ro
  +40259/408821
  +40259408821
  Piata Unirii 1-3, cam. 134, Cod 410100
Oradea, jud. Bihor, România

Ne găsiți și pe