Conferinţa anuală internaţională GECT EUKN 2013 – Oradea, 6-7 noiembrie 2013

Conferinţa anuală internaţională GECT EUKN 2013 – Oradea, 6-7 noiembrie 2013

Conferinţa internaţională 2013 a Grupării Europene de Cooperare Teritorială "Reţeaua Europeană de Cunoştinţe în Urbanism" (GECT EUKN), intitulată "Oraşe Eficiente energetic", îşi propune să analizeze principalele provocări şi oportunităţi pentru oraşe în procesul de atingere a obiectivelor de eficienţă energetică.

Cu deosebită plăcere, vă informăm că ediţia din acest an a Conferinţei internaţionale GECT EUKN va fi organizată în România, la Oradea, cu colaborarea Zonei Metropolitane Oradea și a Primăriei Municipiului Oradea, în perioada 6-7 noiembrie.

Experţi din întreaga Europă – factori de decizie, cercetători şi profesionişti de la nivel european, naţional şi local – vor contribui la reuşita unui eveniment de prestigiu, pe parcursul a două zile. Prin ateliere de lucru interactive vor fi prezentate diferite aspecte ale eficienţei energetice în domeniul construcțiilor. Subiectele care vor fi abordate includ serviciile energetice disponibile, cartierele sociale, clădirile istorice, participarea cetăţenilor și schimbarea atitudinii şi mentalităţii. Vizite la fața locului în cadrul unor proiecte de succes din municipiul Oradea şi prezentări de bune practici din toată Europa vor oferi participanților o înţelegere mai profundă a instrumentelor şi politicilor concrete pentru consolidarea în continuare a eficacităţii acţiunilor locale pentru eficienţa energetică.

Participanții vor încerca să ofere răspunsuri concrete cu privire la modul în care o clădire istorică poate deveni eficientă energetic, despre cum se pot dezvolta strategii vizând schimbarea de comportamente, cum se pot renova grupurile mari de clădiri la un cost redus. Detalii privind programul conferinţei vor fi publicate în săptămânile următoare pe site-urile www.zmo.ro și www.eukn.org.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să nu ezitați să ne contactaţi la nr. de telefon: +40 259 408 821 sau să ne scrieţi pe adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Zona Metropolitana Oradea

Zona Metropolitană Oradea a fost creată prin asocierea municipiului Oradea cu unitățile teritorial-administrative localizate în aria de proximitate, respectiv comunele Biharia, Borș, Cetariu, Nojorid, Oșorhei, Paleu, Sînmartin, Sîntandrei. Astfel, cele 9 localități fondatoare care se situează la granița de vest a României au înființat, prin hotărârea adunării generale a asociaților din data de 9 mai 2005, prima asociație de dezvoltare intercomunitară cu personalitate juridică din România, în format de arie metropolitană.Aflați mai multe despre ZMO.

Domenii de colaborare

  • Amenajarea teritoriului zonal pe baza Planului Urbanistic General al Zonei Metropolitane Oradea;
  • Politici sectoriale privind dezvoltarea economică, infrastructurile, utilitățile și serviciile publice;
  • Finanțarea și/sau co-finanțarea programelor și proiectelor prioritare de interes comun;
  • Fiscalitatea proprietăților și managementul patrimoniului imobiliar;
  • Mediul înconjurător;
  • Organizarea instituțională și dezvoltarea resurselor umane;
  • Alte aspecte care definesc particularitățile locale ale zonei.

Contact

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea

  zmo (@) oradea.ro
  +40259/408821
  +40259408821
  Piata Unirii 1-3, cam. 134, Cod 410100
Oradea, jud. Bihor, România

Ne găsiți și pe